Onze klanten beoordelen ons met een

9,4

background

Is een verkoopmakelaar nodig bij het verkopen van uw huis?

17 april 2020

Wilt u uw huis gaan verkopen? Dan heeft u wellicht al eens gehoord dat dit ook kan zonder verkoopmakelaar. Wanneer u geen verkoopmakelaar inschakelt, betekent dit dat u het gehele proces van het verkopen van uw huis zelf moet doen. Van het bepalen van de vraagprijs tot de bezichtigingen en van onderhandelingen tot het papierwerk. Een verkoopmakelaar kan dit allemaal uit handen nemen, zodat u uw tijd anders kan besteden. We vertellen u graag meer over de taken van de verkoopmakelaar en wat de voordelen zijn!

Wat doet een verkoopmakelaar precies?

Een verkoopmakelaar is expert op het gebied van verkopen van huizen. Hij heeft dit al ontelbare keren gedaan en weet precies hoe dit aangepakt moet worden. Een verkoopmakelaar begeleidt en regelt de verkoop van uw huis dan ook van begin tot eind. U kunt hierbij zo veel of zo weinig overleggen als u wil. Wanneer u bijvoorbeeld wel zelf de bezichtigingen wilt doen, kunt u dit altijd aangeven. Zo komt u samen tot een ideale rolverdeling. Wat zijn precies de taken van een verkoopmakelaar?

  • De verkoopmakelaar onderzoekt allerlei zaken, zoals de huidige marktomstandigheden, voor welke prijzen huizen in de omgeving verkocht worden en hoe lang hij denkt dat het gaat duren voordat uw huis verkocht is.
  • De verkoopmakelaar bepaalt samen met u de vraagprijs van de woning. De prijs wordt zo bepaald dat het genoeg opbrengt, maar dat het potentiële kopers ook niet afschrikt.
  • Alleen makelaars kunnen huizen op Funda plaatsen. Wanneer u dus zelf uw huis wilt verkopen, is dat niet mogelijk. Funda is toch de plek waar de meeste kopers hun huizenjacht beginnen, dus dit is een erg belangrijke stap in het verkoopproces.
  • Natuurlijk neemt de verkoopmakelaar ook de overige marketingwerkzaamheden op zich. Denk aan een plaatsing op de eigen website en op social media, maar ook advertenties in de lokale kranten of het organiseren van een open huis.
  • Wanneer er geïnteresseerden zijn, doet de verkoopmakelaar de bezichtigingen.
  • Wordt er een bod gedaan, dan speelt de verkoopmakelaar dit naar u door en zal u hierover adviseren. De onderhandelingen worden vervolgens via de verkoopmakelaar gedaan.
  • Wanneer er een akkoord is, stelt de verkoopmakelaar ook de koopcontracten op en regelt alles met uw notaris.

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?

Een van de grootste voordelen van een verkoopmakelaar bij het verkopen van uw huis is dat u er zeker van bent dat alles soepel verloopt. Het scheelt u heel veel tijd en daarnaast komen er ook heel wat ingewikkelde zaken bij kijken. Een verkoopmakelaar heeft alle verstand van het opstellen van het koopcontract en het is natuurlijk erg belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt. Het grootste voordeel van het inschakelen van een verkoopmakelaar is dus dat u volledig ontzorgd wordt. Gaat u ook uw huis verkopen en heeft u een verkoopmakelaar in Zundert nodig? Schakel dan De Huizenbemiddelaar Zundert in! Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op.

Is een verkoopmakelaar nodig bij het verkopen van uw huis?

Neem contact met ons op!

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
12:56