Onze klanten beoordelen ons met een

9,4

background

Uw huis verkoopklaar maken: zo doet u dat

06 november 2019

Wanneer u uw huis gaat verkopen, is het nog steeds erg belangrijk om uw huis geheel verkoopklaar te maken. Het verkoopklaar maken van uw huis betekent niet heel veel meer dan ervoor zorgen dat uw huis er zo goed mogelijk uitziet zodat potentiële kopers zich voor kunnen stellen dat ze er gaan wonen. Want dat is natuurlijk het doel! In deze blog geven we u tips voor het verkoopklaar maken van uw huis.

De beste tips voor het verkoopklaar maken van uw huis

In deze tijden van krapte op de huizenmarkt is het toch niet meer nodig om een huis verkoopklaar te maken? Er komen toch genoeg bieders! Dat is wat we veel mensen horen zeggen tegen de makelaars in Zundert, maar niets is minder waar. Hoewel de huizenmarkt momenteel redelijk krap is, zijn de huizenzoekers nog steeds erg kritisch en kieskeurig. De meeste kopers zijn op zoek naar een instapklare woning; een huis waar ze vrijwel niets meer aan hoeven te doen en zo in kunnen trekken. Ook weet iedere koper wel dat er door interieur en andere kleine details heen gekeken moet worden, maar blijkt dat vaak toch erg moeilijk. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om verbouwingen mee te financieren in de hypotheek, waardoor dit van spaargeld betaald moet worden. Hierdoor zullen potentiële kopers minder snel kiezen voor een huis met een oubollige keuken of badkamer. Het is dus nog steeds erg belangrijk om uw huis verkoopklaar te maken wanneer u het gaat verkopen. Wij geven u de beste tips.

Update uw keuken en badkamer

Natuurlijk is het niet nodig om eerst uw volledige keuken en badkamer te verbouwen alvorens u uw huis gaat verkopen, puur om het verkoopklaar te maken. Maar ziet u dat uw badkamer of keuken niet meer helemaal van deze tijd is, dan kunt u daar natuurlijk altijd wel wat aan doen. Een likje verf of nieuwe frames op uw keukenkastjes kunnen al wonderen doen! Kies altijd voor lichte, frisse kleuren wanneer u hiermee aan de slag gaat en natuurlijk niet voor smaakgevoelige, felle kleuren.

Ga voor wit!

Een andere goede tip is de kleur wit. In veel huizen uit bijvoorbeeld de jaren negentig en begin 2000, was het hip om te kiezen voor cr ème of vanille tinten. Tegenwoordig kan dat erg oud ogen, waardoor het slim is om er een likje witte verf overheen te doen. Heeft u bijvoorbeeld deurstijlen en kozijnen in een crème, vanille of bijna geelachtige kleur, verf deze dan wit! Dat kan al heel veel schelen. Daarnaast is het ook zeker niet verkeerd om de muren in de woonkamer weer eens een witbeurt te geven. Zo ziet alles er weer schoon en fris uit en daar houden potentiële kopers van!

Algemene tips voor een goede eerste indruk van het huis

Natuurlijk zijn er nog veel meer kleine dingen die u kunt doen om uw huis verkoopklaar te maken. Zo is het slim om vlak voor de bezichtiging het huis goed door te luchten, zodat het lekker fris ruikt in huis. Zeem de ramen en zorg ervoor dat de bezichtigers naar buiten kunnen kijken. Geef uw kamers een duidelijk doel. Heeft u een kamer die u gebruikt als rommelkamer? Maak daar voor de bezichtiging dan bijvoorbeeld snel een kantoor van. Zo kunnen de potentiële kopers de ruimte functioneel zien. Zorg ervoor dat alle plinten vast zitten, de deurklinken vast zitten en er nergens verf afbladdert. Bent u al verhuisd en staan er geen meubels meer in het huis? Dat kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat het verkocht is! Het is daarom slim om bijvoorbeeld meubels te huren.

Uw huis verkoopklaar maken: zo doet u dat

Neem contact met ons op!

Deel via social media

Neem contact op
Hoe kunnen wij je helpen?
20:16